Ручка гелева, як і кулькова, належить до письмового приладдя, яке часто використовують для планування, творчості та навчання. Різниця полягає в принципах внутрішнього механізму та підвищеній щільності чорнила через більшу кількість фарбувального пігменту. Пишучий вузол сконструйований по іншому: кулька знаходиться всередині, а не зовні. Його щільно фіксує металевий загострений наконечник зі спеціальним поглибленням.

 

гельові ручки

 

Своєю появою у світі канцтоварів гелева ручка зобов'язана винахідникам з Японії. Спочатку успіх і визнання прийшли з Південно-Східної Азії й тільки потім вона завоювала любов і популярність в пострадянському просторі. Перші гелеві ручки з'явилися в 1980 році, а з 1990 року на корпусі з'явилася прогумована накладка, що пом'якшувала тиск на пальці та зменшувала ковзання під час письма.

 

гельвові ручки Sakura gelly roll

 

Відмінність гелевої ручки від кулькової й головні переваги
Якщо ви хоч один раз користувались гелевою пастою, то швидше за все помітили такі переваги:

  • Можливість писати на поверхні будь-якого типу. Кулькова ж пише тільки на матовому папері, картоні та деяких видах тканини. Гладкі поверхні їй не доступні на відміну від гелевої конкурентки.

  • Насиченість кольору. Чорнило на основі гелю легше наситити яскравими пігментами, а приємний металевий відблиск виходить завдяки додаванню до складу сріблястих чи золотистих речовин. Кольорові гелеві ручки з блискітками отримують за таким же принципом, просто додаючи шиммер до основного складу чорнила.
  • Величезний асортимент. Колірна палітра гелевих ручок налічує понад 100 відтінків. Класичні кольори для письма включають: чорний, синій, зелений, червоний. Гелеві ручки для малювання представлені в таких колекціях: неонові, металік, з блискітками. Гелева ручка з блискітками – найпопулярніша серед дівчат від 5 до 18 років.
  • Швидке висихання. Якісне гелеве чорнило миттєво вбирається і сохне на матовій і шорсткій поверхні. Трохи більше часу потрібно для висихання на глянцевій поверхні.
  • Водостійкість. Водовідштовхувальний ефект спостерігається у всіх якісних гелевих ручок. Тому діти молодшого шкільного віку і  школярі часто віддають перевагу саме їм.

 

сакура gelly roll ручки з золотим та срібляним чорнилами

 

Ручки гелеві для Bullet Journal від інтернет-магазину BuJoBox
Інтернет-магазин BuJoBox пропонує всім шанувальникам Bullet Journal оформляти яскраві розвороти, використовуючи чорні та різнокольорові гелеві ручки. Спираючись на всі вище перераховані переваги видно, що заповнювати особистий планер найзручніше саме ручками на гелевій основі.

 

Обрати ручки

 

Вартість гелевої ручки, представленої в каталозі інтернет-магазину BuJoBox, залежить від виробника. Лідерами за якістю і довговічністю вважаються японські компанії. Саме тому всім прихильникам Bullet Journal і просто поціновувачам канцелярських товарів класу люкс BuJoBox рекомендує звернути увагу на готові набори від японського лідера продажів.

Такі гелеві ручки дорожчі, але економна витрата чорнила, якісний і міцний корпус в сукупності з продуманим до дрібниць пишучим вузлом збільшують в кілька разів тривалість експлуатації. Навіщо погоджуватися на менше, коли інтернет-магазин BuJoBox пропонує краще?