Що таке лайнер? Лайнер – це різновид капілярної ручки, яка за своїми властивостями та зовнішнім виглядом нагадує щось середнє між фломастером, ручкою і пером. Спочатку капілярна ручка розроблялася в якості спеціалізованого пишучого інструменту для архітекторів, інженерів і художників-ілюстраторів.

Перші моделі капілярних ручок були дорогими, оскільки виготовлялись з металевим корпусом, у футлярі. Дозволити їх собі могли лише заможні покупці. Після модернізації та заміни більшості металевих складових на пластикові, кінцева вартість для покупця значно знизилася. Таким чином, ручка лайнер постала в оновленому варіанті, який припав початківцям і професіоналам до душі. І найголовніше - став по кишені. 

Популярність серед широких мас населення лайнер отримав після того, як художники почали його активно використовувати та він з'явився в продажу в відділах і магазинах для художників. Сьогодні слово «лайнер» таке ж звичне, як і ручка, маркер чи фломастер. Діти та підлітки просто обожнюють лінери за їх простоту у використанні й насичений чорний колір чорнила в класичному чорному лінері.

 

лайнер ручка


Особливості капілярних ручок

Лайнер, як самостійний вид пишучого приладдя, має свої особливості в застосуванні. Більшість капілярних ручок не можна повторно заправити чорнилом. Деяким користувачам це може доставити дискомфорт, особливо тим, хто звик використовувати ресурси максимально раціонально. І все ж, не варто розчаровуватись, оскільки чорнила в лайнері знаходиться в 10 раз більше, ніж у звичайній гелевій ручці.
Лайнер для малювання заправлений спеціальними водостійким чорнилом. Його переваги в порівнянні зі звичайними чорнилами в кулькових ручках:

  • миттєво вбираються і висихають на шорсткій поверхні, такій як папір, картон, фанера, деревина;
  • НЕ розмазуються і не залишають плям;
  • стійкі до вологи та деяких розчинників.

 

Обрати лінер

 

Великий попит на лайнери серед пересічних споживачів не залишили без уваги як відомі компанії зі столітньою історією, так і абсолютно нових виробників. Тепер пропозицій більш ніж достатньо: можна купити лінери поштучно, оптом, в наборах з різним діаметром пишучого вузла, з чорним чорнилом, кольорові лінери.

 

Які бувають лайнери?

Купити чорний лайнер для малювання більше не проблема, однак, який саме вибрати серед безлічі варіантів? Дійсно, в залежності від призначення капілярні ручки випускаються з різним діаметром наконечника і це не випадково.

Розглянемо найпопулярніші розміри пишучого вузла:

  • 003 – 0,15 мм – найтонший пишучий вузол, який можна зустріти у виробників. Ідеально підходить для письма і в якості креслярського інструменту, якщо потрібні найтонші лінії.
  • 01 – 0,25 мм – також належить до тонких варіантів. Ним зручно промальовувати дрібні деталі, заштриховувати фрагменти малюнка, використовувати як креслярський інструмент.
  • 02 – 0,3 мм – найпопулярніший і універсальний розмір стержня. Головний інструмент при оформленні розворотів Bullet Journal. Скільки коштує лайнер для малювання цього розміру уточнюйте в каталозі товарів.
  • 03 – 0,35 мм – також оптимальний варіант за співвідношенням товщини лінії та щільності чорнила.
  • 04 – 0,4 мм – відмінний варіант для малювання та розфарбовування невеликих фрагментів. Висока щільність чорнила робить лінії та креслення яскравими й насиченими.
  • 05 – 0,45 мм – найчастіше використовують для малювання зентанглів, дудлінгу, заповнення особистих щоденників. Лінії виходять середньої товщини насиченого чорного кольору.
  • 08 – 0,5 мм – ідеально підходить для великих за розміром робіт, де необхідна рівномірна заливка великих деталей.

 

Лінери для малювання де купити


Купити лайнери для малювання в інтернет-магазині BuJoBox

Інтернет-магазин BuJoBox представляє колекцію лайнерів Pigma Micron від популярного японського бренду Sakura. Лайнери для малювання, ціна на які значно нижче, ніж їх якість доступні для покупців в роздріб і дрібним оптом. Лайнери з серії Pigma Micron перевірені часом і тисячами задоволених покупців, які повертаються до нас за покупками знову і знову.

Лінери та маркери для скетчів пропонуємо купити в інтернет-магазині BuJoBox. Крім цього Вас можуть зацікавити брашпени високої якості від компанії Sakura і спеціальний лайнер для професійної графіки Sakura Pigma Micron Graphic 1 – 1 мм.

Лінери для малювання де купити зі швидкою доставкою в будь-який населений пункт України? – Інтернет-магазин BuJoBox відправить будь-який обраний товар в найкоротші терміни. По Києву діє швидка доставка кур'єром протягом робочого дня.