Набір скрап паперу – спеціальні комплекти для рукоділля для створення шедеврів у техніці скрапбукінгу. Комплекти включають папір різної щільності та текстури, всіх кольорів веселки, з тисненням або гладкою матовою поверхнею. Ключова відмінність – скрап папір не містить у своєму складі лінгніну. Як вибрати ідеальний набір для скрапбукінгу і де купити на найкращих умовах? Спробуємо відповісти у статті.

Навіщо потрібний папір скрап?

Скрапбукінг – це популярний напрямок у рукоділлі. Сенс – в оформленні фотоальбомів, особистого щоденника, альбому з газетними вирізками та особистими нагадуваннями гарним папером, стрічками, картонними рамками ручної роботи. У стилі скрапбукінгу можна оформити альбом із фотографіями або тревел-бук із спогадами про найкращі подорожі чи плани на відвідування нових країн. Можна використовувати цю техніку для створення унікального подарунка. У техніці скрапбукінгу створюють унікальні листівки – кожна з них буде в єдиному екземплярі. Погодьтеся, привітати рідну людину авторською листівкою приємніше, ніж типовою продукцією з найближчого супермаркету.

Як було зазначено вище, скрап папір не містить лінгнін і кислоти. Лінгнін -органічна речовина, яка є в натуральній деревині. Він неміцний, властивість передається паперу, виготовленому із звичайного дерева. Плюс лінгніну властиво піддаватися процесам окислення, що спричиняє пожовтіння паперу. У скрап-папері та картоні речовини немає, вона збереже колір, текстуру та первісний зовнішній вигляд через десятки років.

Красивий скрап папір: рекомендації щодо вибору

Перед тим, як купити скрап папір, потрібно визначитися з вибором. Це складно, асортимент на ринку величезний! Щоб не розгубитися у всій різноманітності, вибирайте набори скрап паперу за такими критеріями:

  • розміри. Для створення основи аркуші повинні бути не меншими, ніж сторінки альбому. Наприклад, для стандартного формату А3 297х420 міліметрів. Для створення листівок чудово підходять листи картону 15х15 сантиметрів. Для підкладок для фото у фотоальбомі рекомендується 15х15 або 11,5х16,5 сантиметрів. А ось для врізок, рамок, нотаток та плашок під підписи підійдуть будь-які аркуші паперу чи картинки;
  • щільність. Щільні аркуші паперу і навіть картону відмінно підходять для листівок, підкладок в альбомі, фону. Більш тонку використовують для рамок та плашок. Щільність листа вказується на упаковці, стандартна – 190-260 грам на метр квадратний;
  • двосторонній або односторонній папір. Перший коштуватиме дорожче;
  • текстура – ​​матова, глянсова. Це головним чином питання особистих уподобань та креативної ідеї, яку прагне реалізувати художник;
  • ціна. Зазвичай залежить від об'єктивних критеріїв – щільності, кількості аркушів/картинок у наборі, їх розміру, особливостей (однотонна, з ілюстраціями).

Що вигідніше взяти – готовий набір паперу чи окремі аркуші? Обидва варіанти мають переваги. З набором простіше він включає все необхідне для створення декорованого аксесуару і обійдеться комплект дешевше. Вибирати по одному аркушу довше, витратити ймовірно потрібно більше. Але відкривається більший простір для креативу та створення власного, оригінального, неповторного дизайн-проекту.

Важливо звертати увагу на виробника. Серед брендів, які вважаються найкращими на ринку, відзначимо Stickers Vanilka, YUXIAN, Mohamm, Moking Travel, Vilit Design, Candy Poetry, Infeel.Me, Mr.Paper, Xinmo, Entoti Life. Вони випускають продукцію преміальної якості, з якою максимально комфортно працювати.

Скрап папір: купити в Україні на найкращих умовах

Щоб купити в Києві декор для скрапбукінгу, звертайтесь до фірмового інтернет-магазину милої канцелярії BujoBox. У каталозі представлений величезний асортимент продукції, ціни приємно здивують та допоможуть придбати більше гарних речей за ту саму суму. У каталозі є ексклюзивні варіанти наборів для скрапбукінгу, з якими можна створювати авторські шедеври. Їхати нікуди не потрібно – можна замовити скрап папір онлайн, ми організуємо швидку доставку до всіх регіонів України (Київ, Харків, Львів, Одеса, Дніпро).