Один з поширених розворотів в BuJo — це авторські колекції під назвою "трекери" ( "track" з анг. "Відстежувати"). Вони можуть приймати практичні будь-які форми і відстежувати прогрес у всьому, що тобі необхідно.

 

Перша причина. Bullet Journal трекер допоможе досягти твоїх цілей ❤️
Bullet Journal трекери — це прекрасний інструмент і відповідь на питання: як досягати великих цілей, які здаються нам недосяжними. Розбиваєш їх на маленькі кроки і рухаєшся кожен день до своєї мети відзначаючи прогрес.

У будь-який момент часу заглянувши в трекер, ти точно будеш знати на якому етапі знаходишся, і скільки залишилося до заповітного бажання.

 

Наприклад: Моя мета схуднути на 1,5 кг за місяць.

Розбиваю її на 3 прості кроки, які перетворюю в щоденні звички:

  • харчуватися на 1450 калорій і стежити за БЖВ;
  • пити 2 літри води на день;
  • проходити 10 000 кроків на день.

Тепер моя мета здається мені менш грандіозною. Я наочно бачу шлях її досягнення.

Далі все просто. Я заводжу bullet journal трекери по кожному пункту і щодня відзначаю виконання. За підсумком місяця я можу порівняти отримані результати з графіком заповнення трекера.

Можливо я не досягну мети, але подивившись на графік заповнення трекера, виявиться, що я не заповнювала його і пропускала дні. Відповідно моя мета не досягнута через відсутність дисципліни. Тоді мені потрібно міняти трекери і придумати собі завдання на дисципліну.

Однак я вірю в вас мої дорогі читачі і впевнена, що ви досягнете своїх амбітних цілей використовуючи буллет джорнал трекер.

 

Ось, наприклад, як виглядає мій трекер тренувань:

трекер тренировок буллет джорнал

 

Друга причина. Можливість аналізу шляху своїх досягнень
Відстеження звичок, спрощує життя і допомагати досягати цілей, як ми це вже з'ясували з першого пункту. В кінці кожного дня, тижня, місяця або року ти можеш наочно подивитися на свої результати і легко зробити висновки: чи допомагає звичка наблизитися до мети або навпаки.

Щоб отримати бажаний результат, мало розуміти що працює, а що ні. Важливо розуміти чому і як щось працює. Ще не менш важливо планувати і аналізувати результат своїх зусиль.
Bullet Journal трекер звичок допоможе навести порядок в аналізі причин успіху або невдачі досягнення цілей.

 

Третя причина. Заповнення трекера займає всього 2-3 хвилини в день
Заповнення трекера звичок, перетворюється в гру, від якої ти стаєш залежною. Просто неможливо зупинитись. Впевнена, мінімум одну звичку ти точно зможеш виконувати кожен день, просто тому що у тебе з'явитися нескінченна мотивація позначити завдання як виконане.

Заповнити буллет джорнал трекер можеш в будь-який час дня. Вранці, коли плануєш день або ввечері, коли підводиш підсумки. Головне правило: виділити час протягом дня і не забувати його заповнювати. Це легко, так як час заповнення трекера не займе більше 2-3 хвилин.

 

Четверта причина. Тільки ти вирішуєш, як буде виглядати твій Bullet Journal трекер звичок
Всі правила відсутні! Тільки ти вирішуєш, яку форму прийме трекер і як буде виглядати в блокноті. Малюй строгі таблиці або повітряні кулі трикутної форми — неважливо. Bullet journal трекер повинен мотивувати тебе на щоденне заповнення. Розбуди своє внутрішне дитя та художника. Балуйтесь разом на розворотах щоденника. У дитинстві нам забороняли малювати на шпалерах, так чому б не почати малювати на сторінках свого блокнота?

Хоча одне правило все таки є. Трекер повинен надихати і дисциплінувати регулярне заповнення. Інакше від нього не буде сенсу.

 

П'ята причина  це шалено красиво ❤️
Впевнена, ти вже багато разів бачила яскраві розвороти Bullet Journal в Pinterest з різними трекерами в форматі графіків, малюнків або таблиць. Тому хочу поділитися ідеями і мотивувати тебе почати вести свій трекер, а найголовніше стати найкращою версією себе!

 

  • Трекер читання. Намалюй книжкові полиці або шафу, щоб відстежувати, скільки книг ти читаєш;

Трекер чтения буллет джорнал

Трекер чтения bullet journal

 

  • Трекер настрою зроби в форматі дерева, квітів, солодощів або повітряної кулі. З його допомогою ти зможеш визначити свій стан протягом місяця і зрозуміти, що на нього впливає.


трекер настроения буллет джорнал

 

  • Трекер відстеження самопочуття за форматом "Рік в пікселях".

 

  • Трекер сну буллет джорнал намалюй в форматі таблиці, схеми або малюнка. Завдяки відстеженню режиму відходу до сну і підйому ти зможеш відстежити свій сон, налагодити біоритм, дисциплінувати себе і поліпшити самопочуття.
  •  

Трекер сна буллет джорнал в формате таблицы

 

Трекер сна буллет джорнал

 

  • Розворот в форматі кінострічки, де можеш відзначати переглянуті або заплановані до перегляду фільми

Разворот буллет джорнал в формате киноленты

 

  • bullet journal трекер звичок в форматі табличок, за допомогою них ти зможеш прищепити будь-яку звичку, яку тільки побажаєш

bullet journal трекер привычек

 

bullet journal трекер привычек в формате таблицы

 

  • Трекери подорожей в форматі фотокарток. Так ти зможеш зберегти теплі моменти в своїй пам'яті і повертаючись до цього розвороту пережити їх повторно.

Трекеры путешествий в формате фотокарточек bullet journal

 

Більше ідей публікую на сторінці магазину в instagram.
Підписуйся, щоб не пропустити свіжі ідеї для свого щоденника.