З чого складається оформлення буллет джорнал і які використовуються позначення.

Bullet Journal як конструктор лего. Він складається з різноманітних блоків (розворотів і колекцій), в основі яких — швидкі записи. Блоки можна переміщати на різні сторінки щоденника, що робить систему гнучкою і дозволяє підлаштувати розвороти щоденника саме під вас. Кожен блок в системі має свою функцію:

● впорядкувати день;

● спланувати місяць;

● відслідковувати звички;

● спланувати шлях досягнення цілей.

Так як з плином часу пріоритети наших планів і цілей змінюються, гнучкість системи грає ключову роль — ви легко можете додати нові або викреслити неактуальні розвороти в щоденнику. Згодом Ваше буллет джорнал оформлення перетвориться в звичку і структура його заповнення буде прогресувати.

Розберемося в окремих частинах, які використовуються bullet journal позначення і як структурувати щоденник за методикою.

 

Що таке швидкі записи

Швидкі записи — мова, якою написаний буллет джорнал. Всі записи робляться в форматі коротких фраз разом зі спеціальними ключами (KEY). У такій зв'язці все записи відразу розподіляють за категоріями. наприклад:

прибирати квартиру

- дзвінок Іра п'ятниця

- урок англійської

У підсумку ми отримуємо живі списки, які допомагають зафіксувати і впорядкувати наше життя витративши менше часу без втрати сенсу.

 

Переглянути канцелярію для BuJo

 

 

швидкі записи у щоденнику буллет джорнал

 

Які бувають bullet journal позначення (KEY) і навіщо вони потрібні?

Ключі в буллет джорнал — це символи, якими позначаються швидкі записи в блокноті. За допомогою ключів в bullet journal оформлення набуває структурований вигляд. Так всі записи діляться на категорії. Це скорочує час на підбиття підсумків в кінці тижня або місяця, що є невід'ємною і важливою частиною ведення щоденника.

 

Позначення буллет джорнал

 

Існує 8 унікальних ключів в системі

- Замітка

Має вигляд короткої рисочки або дефіса. Допомагає помітити будь-яку інформацію, яку необхідно зафіксувати і швидко знайти запис в потрібний момент. Наприклад: факти, ідеї, думки, емоції або переживання. Роблячи запис з такою позначкою, ти спершу витягаєш найважливішу інформацію і коротко прописуєш її.

Приклад:

- відкрила лінзи 11.01.2021

 

о Подія

Будь-які заходи або події, які відбулися у тебе в житті і ти хочеш їх запам'ятати: день народження, новорічна вечірка або запуск нового проекту. Намагайся робити такі записи як можна коротше, наприклад:

о Сходили в театр

Якщо захочеш записати свої емоції, можеш дописати поруч, наприклад:

о Сходили в театр. Чудовий спектакль, я в захваті від чудової гри акторів.

Подібні записи при оформлення буллет джорнал допоможуть заново пережити емоції події того дня, коли будеш перечитувати їх.

 

• Задача

Запис, яка вимагає дій з твого боку. Наприклад:

• купити продукти;

• записатися до лікаря.

 

x Виконане завдання

Тут все просто. Виконали справа — міняємо позначення з точки на хрестик.

 

> Перенесена завдання

Так позначають справи, які були перенесені на інший день, тиждень або в особливу колекцію. Наприклад, ти не встигла сходити сьогодні в магазин за продуктами і це завдання переносиш на завтра за допомогою позначення.

> Сходити в магазин

 

< Заплановане завдання

Завдання прив'язане до дати за рамками поточного місяця. Переміщається назад (стрілка вліво), в щоденник майбутнього.

Що таке щоденник майбутнього, можна прочитати тут.

Це означає, що поточне завдання для тебе не буде актуальна на наступний місяць тиждень або навіть рік.

< Купити квитки на літак до Італії

 

• Неіснуюче завдання:

Іноді завдання, які ми собі ставимо, стають непотрібними. Вони просто втрачають свій сенс, а може бути змінюються обставини. Це такі справи, які не мають ніякого сенсу, а просто відволікають тебе. Сміливо викреслюй їх зі списку. Це як викинути стару непотрібну річ, яка захаращує твю шафу.

 

* Важливе завдання

Якщо у тебе є пріоритетне завдання, просто відзнач її зірочкою, щоб зробити її в першу чергу. Наприклад:

* записатися до лікаря

 

За допомогою таких символів bullet journal оформлення твого дня може виглядати так:

11.01.2021

- відкрила лінзи 11.01

х купити продукти

• записатися до лікаря

х написати статтю

• подзвонити мамі

> Сходити в магазин

• Неіснуюче завдання:

< Купити квитки в Італію

о Сходили в театр, чудовий спектакль, я в захваті від перегляду.

 

ключі bullet journal

 

У побутових питаннях, навчанні або на роботі — швидкі записи допоможуть не потонути в запаморочливий обсязі речей, з яких складається наше життя. Буллет джорнал оформлення з використанням ключів структурує і спрощує нашу рутину, і одночасно робить життя насиченим і усвідомленої.

 

Читайте також!
У статті «5 причин чому ти захочеш додати в свій Bullet Journal трекер звичок» зібрала ТОП особливостей трекерів з прикладами оформлення.